OVERSCHRIJD DE SNELHEIDSLIMIET NIET

Categoriesrijsnelheidslimiet

Overschrijden van een bepaalde snelheidslimiet is niet alleen illegaal, maar ook gevaarlijk. Rijden met 60 km / u op een weg waar de limiet 50 km / u is, kan u 20 minuten besparen, maar het verhoogt ook de kans op een ongeval.

Hoe sneller u zich voortbeweegt, hoe langer het duurt voordat de auto uw bieding doet wanneer u op de rem trapt. Het vermindert ook de tijd die u heeft om te reageren op het onverwachte, zoals een auto die niet onder controle is of een dier dat de weg oversteekt. De pure fysica van een botsing bij hoge snelheden zou voldoende afschrikmiddel moeten zijn. De grotere overdracht van energie als gevolg van het hogere momentum kan gruwelijke verwondingen veroorzaken.

Kies daarom een ​​snelheid die zo goed mogelijk overeenkomt met de rest van het verkeer zonder de maximumsnelheid te overschrijden. Als de rest van het verkeer sneller rijdt dan u wilt, blijf dan op de rijstrook aan de linkerkant en blijf uit de buurt van de snellere voertuigen. Als u een voertuig moet inhalen dat langzamer rijdt dan u, doe dit dan van rechts. Maak uw bedoelingen duidelijk met behulp van de richtingaanwijzers voordat u gaat inhalen.

www.hallorijbewijs.nl

About the author