Wat kost een animatievideo? Een vraag waar veel marketeers en communicatiemanagers mee te maken krijgen bij het ontwikkelen van een marketingplan. 

Het aanvragen van een offerte is meestal de eerste stap, maar het kan te vroeg zijn in de eerste fasen van budgettering. Het is voldoende om de kosten van de uitleg te vermelden. Wij helpen u hier graag bij. In dit artikel leggen we uit wat een animatievideo kost en wat er allemaal bij komt kijken. 

Wat bepaalt de prijs van animatievideo’s? Een tolk animeren is maatwerk. en ambacht. De grootste factor die bepaalt hoe prijzen worden geïnterpreteerd, is tijd. Hoeveel tijd heeft een animator besteed aan het maken van een video? Het proces van het maken van een animatievideo bestaat uit 3 fasen. Preproductie, productie en postproductie. Hieronder ziet u een overzicht van deze fasen en de te volgen stappen. Elke fase kost de tijd van een animator.

Een animatie maken bestaat uit de volgende stappen:

Eerst begin je met de pre-productie, dat bestaat uit het brainstormen, een script vormen en een animatiestijl kiezen. Daarna komt de productie het begint met een storyboard maken als dat is afgerond is begint het animeren van de eerste versie. de laatste stap zijn nog de kleine aanpassingen en daarna kan de animatievideo live!

channelorange.nl